Eames stoel: de DAW

De Eames DAW stoelen zijn zeer populair als eetkamerstoelen. Maar feit is dat deze meubelstukken werkelijk in elke kamer goed passen. Een authentieke Eames DAW stoel (of meerdere, natuurlijk!) zal het pronkstuk van uw inrichting zijn.

Kenmerken

Een van de grootste voordelen van deze stoel is het glanzende, gladde oppervlak van het plastic dat, verstevigd door glasvezel, snel de kamertemperatuur absorbeert. Het materiaal is vrijwel onverwoestbaar en zeer vuilafstotend. De stoelen zijn licht en daardoor makkelijk te verplaatsen.

eames stoel DAW

Eames stoel DAW

De Eames DAW stoelen zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. De originele kleuren die door Charles en Ray Eames werden ontwikkeld waren Greige (een kleur die tussen grijs en beige in zat), Elephant Hide Grey en Parchment, dat vrijwel doorschijnend was. Niet lang daarna werden de kleuren Sea Foam Green, geel en rood aan het assortiment toegevoegd. De kleuropties die in productie zijn genomen waren die kleuren die probleemloos in de meeste interieurs zouden passen.
Dit biedt voor u veel mogelijkheden en maakt dat de stoel in vrijwel iedere inrichting wel een geschikte plek vindt. Wanneer u een sobere inrichting heeft, kunt u hier wat leven in brengen door Eames DAW stoelen in een felle kleur aan te schaffen. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een sobere kleur in een kleurrijke inrichting.

Een originele Eames DAW designerstoel kost al gauw zo’n 500 euro. Er zijn echter ook heel veel replica’s in omloop, waarvan sommige al voor minder dan 100 euro over de toonbank gaan.
De originele Eames DAW stoelen worden in de Verenigde Staten geproduceerd door Herman Miller. Vitra International is verantwoordelijk voor de Europese productie.

Twee Eames DAW stoelen

Twee Eames DAW stoelen

Toepassing Eames DAW

Door een comfortabele zitkuip te combineren met vele verschillende basissystemen, kan de stoel op tal van manieren gebruikt worden. De stoel is tegenwoordig in tal van verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, niet alleen met houten of stalen onderstel, en met of zonder armleuningen, maar ook als bureaustoel (met wieltjes) en zelfs als schommelstoel.

Tegenwoordig zijn er ook speciale kussens verkrijgbaar voor uw Eames DAW stoelen. Deze kussens passen perfect in de organisch gevormde zitkuip en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Het is ook mogelijk om een geheel gepolsterde Eames DAW stoel aan te schaffen. Deze bekleding bedekt het gehele zitgedeelte en zorgt voor nóg meer zitcomfort. Daarnaast ziet uw designerstoel er ineens heel huiselijk uit. De polstering wordt met een zwart of een wit boordje aan de stoel bevestigd.

De Eames DAW kan met betrekking tot kleur van de zitkuip, onderstel en stoffering geheel worden aangepast aan uw individuele behoeften en wensen. Kortom: een stoel die werkelijk in elke inrichting past!

De wetenschappelijke benadering van de Eames DAW stoelen zorgt dat deze meubelstukken niet slechts puur decoratief meer zijn. Ze zijn een fris, provocatief antwoord op de vraag wat nu echt het doel van een stoel is.